Ułatwienia dostępu

Uczniowie klasy 1c w ramach zajęć kulinarnych przygotowali zimową herbatę.

kulinarne 1c

Od dzisiaj zaczynamy przygotowania do Wielkanocy. Zaczęliśmy szyć króliki Tildy.

01

W dniu dzisiejszym dziewczęta z klasy 3 c robiły kruche babeczki z dżemem, bitą śmietaną, nutellą i suszonymi morelami. W kuchni wykorzystano: mikser, pojemnik na śmietanę, deski, noże, łyżeczki, czajnik, miseczki, talerzyki.

Babeczki wyszły bardzo smakowicie

na str

sz2

Na dzisiejszych (3.02.2025) zajęciach Laboratorium Przyszłości szyliśmy ozdobne poduszki. Są milutkie i mięciutkie.

sz1

Prace z filcu bardzo się uczniom spodobały. Filc jest wdzięcznym materiałem, nie rozciąga się i nie strzępi. Dzieciaki szyły dziś (27.01.2025) torebeczki z aplikacjami.

Na zajęciach uczennice przygotowywały herbatkę zimową. W tym celu cięły plastry pomarańczy, cytryny, pokroiły do kubeczków imbir. Po zalaniu wrzątkiem torebki zimowej dodały wszystkie pokrojone dodatki.

Herbata została posłodzona miodem i sokiem  malinowym. Na koniec zostały dodane goździki i laski wanilii. Herbatka była bardzo aromatyczna i rozgrzewająca.

Został wykorzystany czajnik, deski do krojenia, noże, łyżeczki.

  • 01
  • 02
  • 03
  • 04
  • 05

Uczniowie klasy 1c na zajęciach zapoznali się z tradycją Szopki Krakowskiej. Obejrzeli model szopki, a na koniec zajęć wykonali ilustrację szopki krakowskiej za pomocą farb plakatowych.

1a

do góry